Žensko jadranje maj 2001

 

Letošnjega že takorekoč tradicionalnega ženskega jadranja se je udeležila več ali manj standardna posadka šestih jadralk in seveda skipper. Moška posadka je štela osem članov na čelu z morskim volkom Bojčijem.

Letos prvič nismo imeli enakih jadrnic, tako da so bile medsebojne regate bolj za šalo. Bojči je imel popolnoma novo ELAN 45, ženska posadka pa je bila prvič na SHIMSHAL-u. Moški so prevzeli jadrnico v Pomerju, SHIMSHAL pa ima privez v Verudi, zato smo se združili šele po prijetnem jadranju čez Kvarner. Jadralna pot je bila glede na izhodišče (Pula) in trajanje (en teden) precej klasična : Pula - Mali Lošinj - Brbinj- Kornati - Pakoštane - Zadar - Krk - Valun - Pula. Imeli pa smo precej sreče z vetrom, tako da smo večino milj prejadrali. Jadralke so se pokazale kot odlična posadka pri jadranju od Zadra do Raba v močni burji (7 - 8 boforov), še posebej pa med nočnim jadranjem čez Murtersko morje v dežju in pri šestih boforih vetra.

Jadranja maja in oktobra so veliko prijetnejša kot poleti, saj je vetra veliko več, turistov pa je samo za vzorec. Čeprav so nekatere jadralke tako pogrešale domače domače okolje, da so vzdrževale pogoste telefonske kontakte, so se počasi vse prepustile jadranju in prijateljskemu druženju. Zato je bila vrnitev v civilizacijo težka kot vedno, ostane pa prijeten občutek, da naslednje leto spet odplujemo.

 

 

Če se nam želiš pridružiti ali želiš več informacij si vedno dobrodošel.

 

nazaj na potopise

nazaj na prvo stran